Παράλογο «Μάθημα» με λεπτά όρια

Το κλασικό αριστούργημα του Ιονέσκο, στο «Μπαράκι της Διδότου»
Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016 09:05
A- A A+

Μετά τη «Φαλακρή τραγουδίστρια»  που ανέβασε  στη Θεσσαλονίκη, πέρυσι, σε συνεργασία με την Ομάδα Θεάτρου ΔΕΝ,  ο σκηνοθέτης Βασίλης Βασιλάκης οδηγείται βαθύτερα στον κόσμο του Ιονέσκο, για να αναμετρηθεί, αυτήν τη φορά, με «Το μάθημα» του Ρουμάνου θεατρικού συγγραφέα.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Black box, στη Θεσσαλονίκη, και, στη συνέχεια, παρουσιάστηκε στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο , ήταν σε περιοδεία σε διάφορες περιοχές στην Πελοπόννησο και την Βόρεια Ελλάδα.  Τώρα, επιστρέφει στην Αθήνα,  στο «Μπαράκι της Διδότου», από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, και κάθε Δευτέρα, στις 9.30 το βράδυ, έως τις 28 Νοεμβρίου.

Ένας καθηγητής, μια μαθήτρια και μια υπηρέτρια αποτελούν τα πρόσωπα του έργου. Σε ένα φαινομενικά «φυσιολογικό» μάθημα, αποκαλύπτεται σιγά σιγά ο παράλογος κόσμος του Ιονέσκο,  μετατρέποντας το καθημερινό σε παράδοξο και το γκροτέσκ γελοίο σε τραγικό.

Στο «Μάθημα», ο Ιονέσκο, από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του Θεάτρου του Παραλόγου, διαπραγματεύεται το θέμα της εξουσίας και το πώς αυτή επιβάλλεται, δια μέσου της γλώσσας, αποκαλύπτοντας τα λεπτά όρια μεταξύ θύτη και θύματος.

Συντελεστές

Μετάφραση: ομάδα ΔΕΝ, σκηνοθεσία - επιμέλεια παράστασης: Βασίλης Βασιλάκης, κοστούμια: Γιούλα Ζωιοπούλου, κατασκευή σκηνικού: Γιάννης Λαμπρόπουλος, φωτογραφίες: Χριστίνα Σαρλάμη, μουσικές και ηχητικές επιλογές: Δήμος Βρύζας - Σίσσυ Βλαχογιάννη, βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Καράογλου, επιμέλεια προγράμματος: Πέννυ Κτενά, videoart: Σιδέρης Νανούδης. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Βασιλάκης, Μαρίνα Νατιώτη, Τίνα Τζάθα, Ειρήνη Καράογλου.

Πληροφορίες
«Το Μπαράκι της Διδότου»: Διδότου 3 - Κολωνάκι, τηλ.: 210 3642990. Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά. Γενική είσοδος: 10 ευρώ με ποτό.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς