Ικανοποίηση του Συλλόγου Παραπληγικών μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 16:32
UPD:16:34
INTIME NEWS/ΓτΠ ANDREA BONETTI
A- A A+

Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Αθανάσιος Βίγλας τη συνάντηση εκπροσώπων του συλλόγου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

«Ο Πρωθυπουργός άκουσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος μας και δεσμεύτηκε για την επίλυση κάποιων αιτημάτων μας, όσο το δυνατόν συντομότερα, ενώ, όπως μας είπε, κάποια άλλα θα επιλυθούν όταν αλλάξει η οικονομική κατάσταση στη χώρα» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

INTIME NEWS/ΓΤΠ ANDREA BONETTI

Σύμφωνα με τον κ. Βίγλα, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε την κατάργηση της μείωσης σε ποσοστό 6% στο επίδομα παραπληγίας, μεγαλύτερη απαλλαγή στον ΕΝΦΙΑ για το 2017, ενώ αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα για παροχή του ΕΚΑΣ σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, αντί από 80% και άνω, που ισχύει σήμερα.

Σχετικά με άλλα θέματα, όπως εκείνα που αφορούν την εκπαίδευση, την εργασία, την προσβασιμότητα, την αποκατάσταση, καθώς και το θέμα των μειώσεων των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Βίγλας ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός ήταν θετικός, όμως, σημείωσε ότι η συγκυρία είναι τέτοια που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα όλα τα θέματα.

INTIME NEWS/ΓΤΠ ANDREA BONETTI

Η συνάντηση των εκπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών με τον κ. Τσίπρα είχε οριστεί με πρωτοβουλία της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή