Με Αναστασιάδη - Ακιντζί επικοινώνησε ο ΓΓ του ΟΗΕ

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 07:08
UPD:09:40
REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιαδης (δεξιά) και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί (αριστέρα). 

A- A A+

Χωριστή τηλεφωνική επικοινωνία με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί είχε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Η συνομιλία με τον πρόεδρο Αναστασιάδη έγινε γύρω στις 22.30 (ώρα Ελλάδος). Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρει πως έγινε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση πραγμάτων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στην δήλωση προστίθεται ότι, ο γ.γ. του ΟΗΕ «εξέφρασε τη στήριξη του στη διαδικασία και την ετοιμότητα του να βοηθήσει μέσα στο πλαίσιο των καλών του υπηρεσιών».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εξέφρασε την ανάγκη «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, μέσα από πολύ συγκεκριμένες ενέργειες, να εργαστούν για να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες, που θα επιτρέψουν στην όλη διαδικασία να προχωρήσει».

Η τηλεφωνική συνομιλία με τον Μουσταφά Ακιντζί έγινε νωρίτερα το απόγευμα. Σύμφωνα με τουρκοκυπριακή πηγή ο Μπαν Κι Μουν εξέφρασε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη την ικανοποίησή του για την πρόοδο στις συνομιλίες και είπε ότι η στήριξή του στη διαδικασία θα συνεχίσει να είναι στο πιο υψηλό επίπεδο.

Ο κ. Ακιντζί ευχαρίστησε τον κ. Μπαν για το έντονο ενδιαφέρον του και του εξέφρασε τις θέσεις του για την επικείμενη διαδικασία.

Ο Μπαν Κι Μουν τόνισε πως είναι στη διάθεση των δύο ηγετών για την συζήτηση του εδαφικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Μπαν Κι Μουν η πρόοδος στο Κυπριακό αποτελεί προτεραιότητα μέχρι να αναλάβει επίσημα, την 1η Ιανουαρίου 2017, ο νέος γ.γ. του ΟΗΕ Αντώνιο Γκουτιέρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή