Αλ. Τσίπρας: Τα δημόσια έσοδα αποδίδουν

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 16:03
UPD:16:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Andrea Bonetti

Ο κ. Τσίπρας αναφέρεται και σε μια «κομβική εξέλιξη που θα αποκαταστήσει πλήρως την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και θα ανοίξει το δρόμο για τις αναγκαίες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία»

A- A A+

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται εδώ και λίγους μήνες σε τροχιά ανάκαμψης. Τα δημόσια έσοδα αποδίδουν», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του που διαβάστηκε στο συνέδριο Capital+Vision.

Ακόμη, σημειώνει ότι τα βάρη μπορούν να ανακατανεμηθούν δικαιότερα «με τον περιορισμό της εκτεταμένης μεγάλης και μεσαίας φοροδιαφυγής που επιτυγχάνουμε».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρεται και σε μια «κομβική εξέλιξη που θα αποκαταστήσει πλήρως την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και θα ανοίξει το δρόμο για τις αναγκαίες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία».

Αυτή, όπως λέει, είναι  η άμεση συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για την απομείωση του χρέους και η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Μια εξέλιξη όχι μόνο αναγκαία αλλά και συμφωνημένη με τους εταίρους μας. Η καθυστέρηση συγκεκριμενοποίησης των απαραίτητων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους καθώς και της ένταξης και της Ελλάδας στη ποσοτική χαλάρωση, της χώρας που το έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη, δεν έχει καμιά δικαιολογία», συμπληρώνει.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή