Αντιπαράθεση Βρετανίας με το φαβορί για τη γαλλική προεδρία Αλέν Ζιπέ

Για το Καλαί
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 14:15
UPD:14:17
REUTERS/STEPHANE MAHE

Ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα της Κεντροδεξιάς εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία Αλέν Ζιπέ δήλωσε ότι θα ζητήσει την ακύρωση της συμφωνίας, η οποία ουσιαστικά έχει μετακινήσει τα σύνορα της Μ. Βρετανίας στο Καλαί της βόρειας Γαλλίας.

A- A A+

Η συμφωνία Λε Τουκέ η οποία επιτρέπει στις βρετανικές υπηρεσίες να πραγματοποιούν τον έλεγχο διαβατηρίων στη Γαλλία και αντίθετα, λειτουργεί και δεν υπάρχουν σχέδια να αλλάξει, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα της Κεντροδεξιάς εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία Αλέν Ζιπέ δήλωσε νωρίτερα στη βρετανική εφημερίδα Guardian ότι θα ζητήσει την ακύρωση της συμφωνίας, η οποία ουσιαστικά έχει μετακινήσει τα σύνορα της Μ. Βρετανίας στο Καλαί της βόρειας Γαλλίας.

Ο εκπρόσωπος της κ. Μέι απάντησε: «Η παρούσα γαλλική κυβέρνηση έχει προφανώς την ίδια άποψη με τη βρετανική κυβέρνηση ότι η συμφωνία Λε Τουκέ λειτουργεί και δεν υπάρχουν σχέδια να αλλάξει».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ θεωρείται σχεδόν βέβαιος πρόεδρος της Γαλλίας, εάν επικρατήσει του πρώην προέδρου της χώρας Νικολά Σαρκοζί για το χρίσμα της συντηρητικής παράταξης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή