Aιχμές ΣΕΒ για «βασικό μέτοχο»

Τρίτη, 19 Απριλίου 2005 15:41
UPD:16:40
A- A A+

Παρέμβαση στο θέμα του επίμαχου νομοσχεδίου για τον «βασικό μέτοχο» έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

Στο περιθώριο του 9ου Συνεδρίου Διακυβέρνησης του Economist, που διοργανώνεται στην Αθήνα, τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να βρει έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο να καταπολεμήσει τη διαπλοκή, γιατί ο νόμος αυτός (βασικός μέτοχος) προσθέτει κόστος στις επιχειρήσεις».

«Στρατηγικός στόχος είναι η διαφάνεια», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, που διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση κινείται προς αναζήτηση κοινού τόπου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πάντα στο πλαίσιο του σεβασμού του κοινοτικού Δικαίου, αλλά και του σεβασμού εκ μέρους της Κομισιόν του Συντάγματος. «Κοινός τόπος», όπως είπε ο κ. Ρουσόπουλος, «σημαίνει ρεαλισμός και ρεαλισμός σημαίνει πολιτική».

Σε ερώτηση, αν ο σεβασμός στο κοινοτικό Δίκαιο αντιστρατεύεται τις θέσεις Παυλόπουλου («το ελληνικό Σύνταγμα υπερισχύει του κοινοτικού δικαίου», ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε πως «υιοθετεί αυτή τη δήλωση ενός καθηγητή Νομικής, που έχει τεράστια γνώση των σχετικών θεμάτων».

Τέλος, σε παρεπόμενη ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αναστολής της εφαρμογής του νόμου, ο κ. Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι «θα ήταν αδόκιμο να ειπωθεί κάτι τώρα, πριν από την παραλαβή της απάντησης της Επιτροπής», εντός των προσεχών ημερών.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή