Κατεβαίνει από το ποδήλατο ο «κυρίαρχος των πεντάλ»

Lance Armstrong
Τρίτη, 19 Απριλίου 2005 18:06

A- A A+

«Τι κοινό έχει ο ποδηλατικός Γύρος Γαλλίας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1; Και στα δύο, οι φίλαθλοι γνωρίζουν εκ των προτέρων τους νικητές. Armstrong και Shumacher μονοπωλούν τις πρωτιές».

Ο πρωταθλητής Αμερικής, παγκόσμιος πρωταθλητής, δύο φορές Ολυμπιονίκης, επιζών καρκινοπάθειας -προχωρημένου βαθμού των όρχεων, που είχε εξαπλωθεί στα πνευμόνια και στον εγκέφαλο- και έξι φορές νικητής του Γύρου της Γαλλίας, ο Lance Armstrong ( www.lancearmstrong.com , www.laf.org ) ανακοίνωσε ότι ο φετινός ποδηλατικός γύρος θα είναι και ο τελευταίος του.

Ο σούπερ - σταρ στις διαδρομές αφήνει πίσω του ένα εγχείρημα «90 σφυγμών το λεπτό, με ταχύτητα ανάμεσα στα 40 και τα 70, ώρα με την ώρα να αναπνέεις ασθματικά, να δροσίζεσαι με νερό και να καταβροχθίζεις ενέργεια από τα δυναμωτικά, αφού χάνεις κάθε μέρα 12 λίτρα νερό και καις 6.000 θερμίδες».

Ο Armstrong μονοπώλησε στις 25 Ιουλίου του 1999 τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου, γράφοντας ιστορία για την πιο απίστευτη επιστροφή ενός αθλητή, αλλά και την επιστροφή ενός ανθρώπου στη ζωή.

Ο «κυρίαρχος των πεντάλ», «το χρυσό παιδί της αμερικανικής ποδηλασίας» αναγκάστηκε να κατέβει από το ποδήλατό του μέσα σε βασανιστικούς πόνους τον Οκτώβριο του 1996, σε ηλικία 25 ετών. Εγχειρίστηκε δύο φορές μέσα σε μια εβδομάδα και άρχισε εντατική χημειοθεραπεία, και προπόνηση πέντε μήνες μετά τη διάγνωση.

Παρά τις επικρίσεις για αντισυναδελφική συμπεριφορά, και για έλλειψη ήθους, κανείς δεν αμφισβητεί τη μαχητικότητα του Armstrong τόσο στις ποδηλατικές διαδρομές, όσο και κυρίως στη ζωή.

K.T.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή