Μουσικό άλμπουμ για… γάτες

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 13:44
UPD:13:44
ODN

Οικείοι στα συμπαθή κατοικίδια θόρυβοι συνθέτουν ένα είδος «κλασικής μουσικής» για γάτες, αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές τους.

A- A A+

Μπορεί ο Αμερικανός μουσικός Ντέιβιντ Τέι να έχει αλλεργία στις γάτες, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να δημιουργήσει ένα μουσικό άλμπουμ αποκλειστικά για... αιλουροειδή.

Οικείοι στα συμπαθή κατοικίδια θόρυβοι συνθέτουν ένα είδος «κλασικής μουσικής» για γάτες, αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές τους.

Το άλμπουμ που φέρει τον τίτλο «Μουσική για γάτες» κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου και είναι ήδη ανάρπαστο, ενώ επιστήμονες του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν επιβεβαίωσαν ότι όντως οι συγκεκριμένοι ήχοι ηρεμούν τις γάτες, κάνοντάς τες να αισθάνονται πιο χαρούμενες.

«Διαθέτω περίπου 26 διαφορετικά όργανα που αναπαράγουν το γουργουρητό. Αυτός ο ήχος δημιουργεί την αίσθηση της ευτυχίας», εξήγησε ο κ. Τέι, ο οποίος είναι μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας των ΗΠΑ και ερευνητής μουσικολογίας που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

Ο 60χρονος Τέι εξήγησε ότι χρησιμοποιεί μουσικά όργανα αλλά οι ήχοι κατόπιν τροποποιούνται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή για να γίνουν πιο «οικείοι» για τα ζώα.

«Σκέφτηκα ότι αν έγραφα μουσική που προτιμούν οι γάτες αλλά ήταν ενοχλητική για τους ιδιοκτήτες τους, δεν θα την έβαζαν να την ακούσουν, έτσι ενσωμάτωσα και μια ιδέα ανθρώπινης μουσικής για να χαλαρώνουν και οι άνθρωποι», συνέχισε ο ίδιος.

Ο κ. Τέι αποκάλυψε επίσης ότι έχει συνθέσει ήδη μουσική για άλογα και είναι έτοιμος να ηχογραφήσει το έργο του. «Θα ακολουθήσουν οι σκύλοι αλλά αυτό είναι πιο περίπλοκο γιατί η μουσική για τσιουάουα διαφέρει από τη μουσική για λαμπραντόρ», πρόσθεσε.

Ο συνθέτης παρουσίασε το έργο του στο κοινό του στο Lady Dinah's Cat Emporium, ένα από τα δύο μπαρ για γάτες του Λονδίνου. Σε αυτόν τον «παράδεισο» για γάτες δεσπόζει ένας πελώριος ψεύτικος κορμός, καλαθάκια και παιχνίδια κάθε είδους.

Όσοι επιθυμούν να το επισκεφθούν μαζί με το κατοικίδιό τους, πρέπει να κάνουν κράτηση 3-4 εβδομάδες νωρίτερα για να μπορέσουν οι γάτες τους να διασκεδάσουν για μιάμιση ώρα στο μπαρ, με το κόστος να φτάνει τις 6 λίρες κατ' άτομο (ή κατά... γάτο), χωρίς τα αναψυκτικά και τα γλυκά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή