Ν. Αλιβιζάτος: Άμεσος ο εκβιασμός σε βάρος του αντιπροέδρου του ΣτΕ

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 11:56
UPD:11:58
SOOC/Menelaos Myrillas

Ο κ. Αλιβιζάτος είπε ότι δεν νομίζει πως «τέτοια μεθόδευση έχει ακολουθηθεί σε βάρος άλλου δικαστή και δη ανώτατου»

A- A A+

Για άμεσο εκβιασμό του αντιπροέδρου του ΣτΕ έκανε λόγο ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Εν όψει διασκέψεως υπήρξε μια πρώτη κυκλοφορία κάποιων πληροφοριών χωρίς ονόματα χωρίς τίποτα, προκειμένου να ελέγξουμε ο στοχοποιημένος δικαστής τι στάση θα τηρήσει. Έρχεται η πρώτη διάσκεψη και την επομένη επαναλαμβάνεται η προειδοποιητική βολή εν όψει της επόμενης διάσκεψης. Πάλι τεστάρουμε ποια θα είναι η στάση του ενδιαφέρομενου εκεί και όταν πλέον βλέπουμε ότι ακολουθεί τη συνείδησή του βγαίνει πλέον το όνομα», ανέφερε.

Ο κ. Αλιβιζάτος είπε ότι δεν νομίζει πως «τέτοια μεθόδευση έχει ακολουθηθεί σε βάρος άλλου δικαστή και δη ανώτατου».

Ακόμη εξέφρασε την εντύπωση ότι «αυτό το πλέγμα δημοσιογράφων (σ.σ. που διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα του δικαστή) πρέπει από κάπου να καθοδηγείται».

Εξάλλου, αναφορικά με τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ να κάνει παραδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών, σχολίασε ότι αποτελεί ένα σαφές μήνυμα πως υπάρχουν άνθρωποι με σθένος.

«Είναι τόσο κραυγαλέες οι παραβιάσεις του συντάγματος που δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα παιχθούν στο επίπεδο του βασίμου (στην επόμενη διάσκεψη), εκεί πιστεύω ότι η πλειοψηφία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη», πρόσθεσε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή