Αυτοκίνητο: Στην Toyota ο Χάνινεν

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 00:59
UPD:01:11
Wikimedia Commons

Ο Χάνινεν είχε αρκετές επιτυχημένες σεζόν με τη Skoda. Κατέκτησε τον τίτλο στο Intercontinental Rally Challenge το 2010 και το στέμμα του SWRC την επόμενη χρονιά, ενώ το 2012 πανηγύρισε την πρωτιά στο European Rally Championship (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο Γιούχο Χάνινεν υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» της Toyota, στην επιστροφή της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) την επόμενη σεζόν με το Yaris WRC.

Συνοδηγό θα έχει τον έμπειρο συμπατριώτη του Κάι Λίντστρομ, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε δίδυμο με τον επικεφαλής της Toyota και τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Τόμι Μάκινεν.

Χάνινεν και Λίντστρομ θα μετάσχουν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος του 2017, ενώ στα συμβόλαιά τους υπάρχει οψιόν επέκτασης της συνεργασίας και μετά την επόμενη χρονιά.

Ο Χάνινεν είχε αρκετές επιτυχημένες σεζόν με τη Skoda. Κατέκτησε τον τίτλο στο Intercontinental Rally Challenge το 2010 και το στέμμα του SWRC την επόμενη χρονιά, ενώ το 2012 πανηγύρισε την πρωτιά στο European Rally Championship.

Ακόμη, είχε μεγάλη συμμετοχή στην εξέλιξη του i20 της Hyundai, ενόψει της επιστροφής της κατασκευάστριας εταιρείας από τη Νότια Κορέα στο WRC το 2014, έτρεξε σε έξι αγώνες με την ομάδα, ενώ αποχώρησε στο τέλος της χρονιάς.

Η Toyota αναμένεται να ανακοινώσει και δεύτερο οδηγό μετά τον τελευταίο αγώνα του WRC για το 2016, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το διάστημα 17-20 Νοεμβρίου στην Αυστραλία.

Το «χρίσμα» αναμένεται να λάβει ο Φινλανδός Εσαπέκα Λάπι, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι τρίτος στη βαθμολογία του WRC 2.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις