ΣτΕ: Παραδεκτές οι προσφυγές των καναλιών

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 22:02
UPD:22:49
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πλειοψηφία δεν πείστηκε από την εισήγηση του Γιώργου Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών.

A- A A+

Μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα και εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε, τελικά, δεκτές επί της αρχής (με ψήφους 16-9) τις σχετικές προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών και επομένως προχωρά οριστικά πλέον στην ουσία της υπόθεσης, που αφορά τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Η πλειοψηφία των ανωτάτων δικαστών δεν πείστηκε από την εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας Γιώργου Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρίσιμη τρίτη διάσκεψη που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, διεξήχθη σε βαρύ κλίμα στη σκιά της πειθαρχικής έρευνας η οποία διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης σε βάρος μέλους της Ολομέλειας, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούσαν προσωπικά θέματά του.

Της διάσκεψης είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, στην οποία γινόταν λόγος, μεταξύ άλλων, για «προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας», σχετικά με την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων αντιπροέδρου του ΣτΕ που συμμετέχει στη σύνθεση της Ολομέλειας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή