Ευρωσύνταγμα και Κυπριακό στο επίκεντρο των επαφών της Προέδρου της Βουλής στο Βερολίνο

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2005 19:11
A- A A+

Πολύ φιλικές χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα τις συνομιλίες της στο Βερολίνο με τον ομόλογό της Πρόεδρο του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Τίρζε.

«Ο κ. Τίρζε», δήλωσε μετά τη συνάντηση η κα Μπενάκη, «μας συνεχάρη για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Ο κ. Τίρζε είπε ακόμη ότι, η έκβαση της ψηφοφορίας στην Ελληνική Βουλή θα μπορούσε να δώσει το σωστό μήνυμα σε χώρες που επικρατεί ευρωσκεπτικισμός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής για τις εξελίξεις στη Κυπριακή Δημοκρατία. «Συζητήσαμε για τις τυχόν εξελίξεις που μπορεί να επέλθουν στο Κυπριακό μετά την εκλογή του κ. Ταλάτ στην τουρκο-κυπριακή πλευρά και εκφράσαμε από κοινού την επιθυμία να υπάρξουν τέτοιες, ώστε να λυθεί επιτέλους ένα πρόβλημα που βασανίζει ολόκληρη την Ευρώπη και αποτελεί μια σημαντική παραφωνία στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα». Ο κ. Τίρζε», πρόσθεσε η Πρόεδρος της Βουλής, «εξέφρασε την οδυνηρή του έκπληξη, όταν προ διετίας επισκέφθηκε στη Λευκωσία τη διαχωριστική γραμμή και αισθάνθηκε ότι στην Ευρώπη υπάρχει ακόμη μια διαιρεμένη πόλη και χώρα».

Το μέλλον της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων επί τη βάσει της αρχής της επικουρικότητας, αλλά και θέματα που απασχολούν τα δύο Κοινοβούλια συζήτησαν, μεταξύ άλλων, η κυρία Μπενάκη-Ψαρούδα με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών και Πρόεδρο του κόμματος Φραντς Μύντερφερινγκ.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με την Ομοσπονδιακή Υπουργό Δικαιοσύνης Μπριγκίτε Τσίπρις με την οποία αντάλλαξε απόψεις για θέματα ενσωμάτωσης του ευρωπαϊκού δικαίου στις εθνικές νομοθεσίες.

Η επίσημη επίσκεψη της κα Μπενάκη στη Γερμανία θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή