Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2001 07:01
A- A A+

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές. Βαθμιαία ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά βόρειοι βορειο-ανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις ενισχυμένοι σταδιακά σε πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον δύο (-2) έως έξι βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από έναν έως 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από τρεις έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Πάρνηθα παροδικές χιονοπτώσεις, προβλέπονται για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειο-ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, σταδιακά ενισχυμένοι σε πολύ ισχυρούς μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από πέντε έως εννέα βαθμούς Κελσιου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από δύο έως πέντε βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή