Την ανατροπή του προέδρου της Λευκορωσίας ζήτησε η Κ. Ράις

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2005 11:56
A- A A+

Την ανατροπή του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, όπου συμμετέχει σε διάσκεψη του ΝΑΤΟ.

«Η Λευκορωσία είναι πράγματι η τελευταία δικτατορία στο κέντρο της Ευρώπης και πλέον είναι καιρός για αλλαγή στη Λευκορωσία», τόνισε η κ. Ράις.

Σε δηλώσεις της στο CNN, ερωτηθείσα για το κατά ποσο ενδεχόμενη αμερικανική βοήθεια στους πολιτικούς αντιπάλους του Λουκασένκο μπορεί να οδηγήσει σε επανάσταση στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, η κ. Ράις δεν αρνήθηκε ότι οι ΗΠΑ θα συμβάλουν σε μια τέτοια εξέλιξη λέγοντας: «Αν είναι να επιφέρει τη δημοκρατική πρόοδο, γιατί είναι κακό για το λαό να αποτινάξει το ζυγό της τυραννίας;».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας, Σεργκέι Μαρτίνοφ διαμαρτυρήθηκε ότι η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών αναμιγνύεται στα εσωτερικά της χώρας του σημειώνοντας:«Το μέλλον της Λευκορωσίας καθορίζεται από το λαό της και όχι από την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή