Μεταμεσονύχτιο «θρίλερ» με την τροπολογία για τα κανάλια

Γιατί ο Ν. Παππάς πήρε πίσω την τροπολογία για κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών που δεν εξασφάλισαν άδεια
Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 11:37
UPD:13:40

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επικοινώνησε με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκος Παππά, μεταφέροντάς του το σκεπτικό ότι η τροπολογία για κλείσιμο των καναλιών ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο δυσκολεύει την προσπάθειά του να εκλέξει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής το νέο ΕΣΡ (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Με παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, η κυβέρνηση και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς πήραν πίσω την τροπολογία που προέβλεπε μεταξύ άλλων το κλείσιμο των καναλιών που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια μετά το πέρας πέντε ημερών από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 22:38 χθες το Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση για την τροπολογία σύμφωνα με την οποία «η τροπολογία Παππά αποβλέπει στην κατοχύρωση της επένδυσης των υπερθεματιστών, στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

Η ΑΥΓΗ

Χρειάστηκαν μία ώρα και 37 λεπτά ώστε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας να εκδώσει νέα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος του «εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει  χώρα  μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής».

«Αυτό και θα κάνουμε» κατέληγε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας πως «είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων τόσο για τη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής, του ΕΣΡ, όσο και για τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο».

Επί της ουσίας ο κ. Βούτσης επικοινώνησε με τον κ. Παππά μεταφέροντάς του το σκεπτικό ότι η τροπολογία για κλείσιμο των καναλιών ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο δυσκολεύει την προσπάθειά του να εκλέξει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής το νέο ΕΣΡ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή