Τροπολογία: Διορία πέντε ημερών στα κανάλια χωρίς άδεια

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 21:06
UPD:17/10/2016 17:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Επιπλέον, προβλέπεται η επιβολή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε βάρος μη αδειοδοτημένων παρόχων.

A- A A+

Τροπολογία που δίνει στους μη αδειοδοτηθέντες τηλεοπτικούς σταθμούς διορία πέντε ημερών από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης για να τερματίσουν τη μετάδοση των εκπομπών τους, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν βαριές κυρώσεις, κατέθεσε το βράδυ η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, σε διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των ονομάτων των νέων τηλεοπτικών σταθμών, προβλέπονται κυρώσεις για τα μη αδειοδοτημένα κανάλια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική τροπολογία, «μετά την πάροδο πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού στον οποίον έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με την οποία χορηγούνται άδειες της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, επιβάλλονται οι κυρώσεις των άρθρων 76 και 77 του ν. 4070/2012 στις εξής περιπτώσεις:

  • παροχής και με κάθε τρόπο διανομής περιεχομένου, ανεξαρτήτως στόχευσης, μέσω επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής σε ελεύθερη λήψη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από παρόχους μη αδειοδοτημένους κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου,
  • διανομής, κωδικοποίησης, μετάδοσης και με οποιοδήποτε τρόπο διάθεσης στο κοινό από παρόχους δικτύου επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και σε οποιαδήποτε εμβέλεια ή γεωγραφική κάλυψη, προγραμμάτων, εκπομπών ή περιεχομένου των ανωτέρων υπό (α) αναφερομένων».

Σε ό,τι αφορά τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε βάρος μη αδειοδοτημένων παρόχων, προβλέπονται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τουλάχιστον 20.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα, προβλεπόταν φυλάκιση έξι μηνών, ενώ τα πρόστιμα ξεκινούσαν από 3.000. 

Παράλληλα, τα άρθρα 76 και 77 του ν. 4070/2012, στον οποίο παραπέμπει η τροπολογία, προβλέπουν μεταξύ άλλων την επιβολή προστίμου έως 1,5 εκατ. ευρώ και τη δήμευση τεχνικού εξοπλισμού, ενώ σε ό,τι αφορά τις διοικητικές κυρώσεις, περιλαμβάνουν την επιβολή προστίμου έως 3 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, προβλέπεται η αναστολή ή ακόμη και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ψηφιακού παρόχου της Digea.

Ταυτόχρονα, με την τροπολογία δίνεται προθεσμία έξι μηνών, ώστε οι τηλεοπτικοί σταθμοί με άδεια να εκπέμπουν σε high definition. H τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη και έχει τίτλο «Τροποποίηση διατάξεων του ν.4339/2015 περί αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, συμπλήρωση του Κ.Φ.Ε. σχετικά με δαπάνες που αφορούν σε οπτικοακουστικές εμπορικές ανακοινώσεις, και μετάθεση έως 1.1.2017 της εφαρμογής της διαδικασίας για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζομένων από τα Μ.Μ.Ε.».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή