Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με καταθέσεις Αιγύπτιων αλιεργατών

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 15:27
UPD:15:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
A- A A+

Με την κατάθεση του τέταρτου Αιγύπτιου αλιεργάτη συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα έζησε τη νύχτα της 12ης Ιουνίου 2012 μαζί με τους φίλους του, όταν δέχθηκαν άγρια επίθεση στο σπίτι τους στο Πέραμα από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως οι δράστες χτυπούσαν με πέτρες και σίδερα την κεντρική πόρτα του σπιτιού τους και ότι ένας από αυτούς, που του έδωσε την αίσθηση πως είναι ο αρχηγός, φώναζε πιο πολύ από τους άλλους και του έλεγε «έλα να σου δείξω τι θα σου κάνει η Χρυσή Αυγή».

Όπως μάλιστα ανέφερε ο μάρτυρας θέλοντας να τονίσει την βιαιότητα των δραστών που ήταν έξω από το σπίτι «αν βγαίναμε έξω θα μας είχαν σκοτώσει».

Απαντώντας σε ερώτηση του αναπληρωτή Εισαγγελέα για τον λόγο που πιστεύει ότι τους επιτέθηκε η Χρυσή Αυγή, ο μάρτυρας είπε : «Γιατί είμαστε μελαμψοί, μουσουλμάνοι και θέλουν να φύγουμε από την Ελλάδα».

Ο μάρτυρας έχει αναγνωρίσει από την πρώτη στιγμή, δύο από τους δράστες για τους οποίους έδωσε σήμερα πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών τους λέγοντας πως είναι εκατό τοις εκατό σίγουρος πως είναι αυτοί που είδε από το παράθυρο του σπιτιού του.

«Τους είδα φάτσα με φάτσα, σα να διαβάζω βιβλίο.. τόσο κοντά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ περιέγραψε και άλλους τρεις δράστες  διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν είναι απολύτως σίγουρος γι αυτούς.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην προχωρήσει σήμερα η διαδικασία αναγνώρισης καθώς ήταν και πάλι απών ο ένας από τους πέντε κατηγορούμενους  Δημήτρης Αγριογιαννης και έτσι αυτό θα γίνει την επόμενη συνεδρίαση.

Τη σημερινή διαδικασία παρακολούθησε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα, η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κουνεβα.

Η κ. Κουνεβα σε δηλώσεις της πριν την έναρξη της συνεδρίασης τόνισε πως θα μεταφέρει στο ευρωκοινοβούλιο τα τεκτενόμενα στην δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ εξέφρασε την συμπαράσταση της στην οικογένεια Φύσσα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή