Ο τηλεοπτικός «Κεμάλ» στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Ο Μπουράκ Οζτσιβίτ στις «Ημέρες Τουρκικού Κινηματογράφου»
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 14:15

Ο Μπουράκ Οζτσιβίτ

A- A A+

«Επίθεση» φιλίας και θαυμασμού έκαναν οι νεαρές θαυμάστριες  του Μπουράκ Οζτσιβίτ  στο Ίδρυμα Κακογιάννη, όπου από νωρίς, χθες το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί περιμένοντας να δουν τον τηλεοπτικό «Κεμάλ» του σίριαλ «Κara Sevda».

Ο δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας του «Ο αδερφός μου» , ανοίγοντας το τριήμερο «Turkish Film Days» (έως και αύριο, 15 Οκτωβρίου), με επτά ταινίες διακεκριμένων σκηνοθετών του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου.

Πλαισιωμένος από τον πρεσβευτή της Τουρκίας Κερίμ Ουράς και τη μορφωτική ακόλουθο της πρεσβείας, Ασλί  Ακσουνγκιούρ, ο δημοφιλής ηθοποιός δήλωσε: «απορώ κι εγώ ο ίδιος γιατί άργησα τόσο να επισκεφτώ την χώρα σας. Είμαστε γείτονες λαοί κι εσείς γεμάτοι ενέργεια και δυναμισμό. Αισθάνομαι ότι είμαστε αδέλφια και γι’ αυτό σας αφιερώνω τον τίτλο της ταινίας όπου πρωταγωνιστώ».

Σε ερώτηση για την απήχηση που έχουν στην Τουρκία οι ταινίες που γνωρίζουμε στην Ευρώπη και τα Φεστιβάλ (π.χ. του  Nουρί Μπίλγκε Τσεϊλάν), ο Μπουράκ Οζτσιβίτ απάντησε ότι δεν διαχωρίζει τις ταινίες ανάλογα με τα εισιτήρια που κόβουν, «αλλά με την δύναμη του συναισθήματος που μεταδίδουν στον θεατή».

Το τριήμερο Τουρκικού Κινηματογράφου, που επιμελείται το γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, έχει επίσης ως στόχο τη στήριξη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Οι προβολές συνεχίζονται σήμερα, με τις ταινίες «Ψιθύρισέ μου εάν ξεχάσω» του Τσαγκάν Ιρμάκ, «Πέρα από τον λόφο» του Ερμίν Αλπέρ, «Σίβαs» του Kαάν Μουτζντετσί και  αύριο (15/10) με τις ταινίες «Ψάρι» του Ντερβίς Ζαΐμ και «Κισσός» του Tόλγκα Καρατσελίκ. Η αυλαία θα κλείσει με το «Κάποτε στην Ανατολία» του Nουρί Μπίλγκε Τσεϊλάν.

Η είσοδος για τις προβολές στο Ίδρυμα Κακογιάννη είναι ελεύθερη.

Προτεινόμενα για εσάς