Αδ. Γεωργιάδης: Μια χαμένη διετία από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 00:46
UPD:01:00
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

O κ.Γεωργιάδης σημείωσε ότι ήδη από τον Μάιο η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι έχει κλείσει το θέμα της πρώτης αξιολόγησης, ενώ αυτό δεν έχει ακόμη και σήμερα συμβεί.

A- A A+

Μια χαμένη διετία θα στοιχίσει στην Ελλάδα η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας από το βήμα της 1ης Συνόδου της Θεσσαλονίκης, την οποία διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η εταιρεία «Συμεών Τσομώκος ΑΕ», ο κ.Γεωργιάδης σχολίασε σε έντονο ύφος την ομιλία του υπουργού Οικονομίας, Γεωργίου Σταθάκη, που είχε προηγηθεί.

Όπως είπε, η αναφορά του κ. Σταθάκη περί επιτυχημένης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, αφού η διαδικασία ήταν «πλήρως αποτυχημένη». O κ.Γεωργιάδης σημείωσε ότι ήδη από τον Μάιο η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι έχει κλείσει το θέμα της πρώτης αξιολόγησης, ενώ αυτό δεν έχει ακόμη και σήμερα συμβεί.

Αναφερόμενος στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και απευθυνόμενους στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της κυβέρνησης, είπε ότι «όταν αυτή εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2017 και έρθει η πρώτη πληρωμή με τον νόμο Κατρούγκαλου, θα γυρίζετε με το αυτοκίνητο στους δρόμους και θα ακούτε οιμωγές από τα μπαλκόνια». Πρόσθεσε ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι πλέον τόσο ηρωικοί, που δίπλα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πρέπει να στηθεί και εκείνο του Αγνώστου Επιχειρηματία.

Ερωτηθείς από τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ, Αθανάσιο Σαββάκη, σχετικά με το τι σκοπεύει να πράξει η Ν.Δ. για να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα, είπε ότι θα επιδιώξει θα ξεκινήσει με μείωση φορολογικών συντελεστών ως αντάλλαγμα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την περικοπή δαπανών, αλλά όχι αυτών που σχετίζονται με την υγεία ή την παιδεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή