Mississippi Heat: «Είμαστε ενθουσιασμένοι, που ερχόμαστε για πρώτη φορά στην Αθήνα…»

Το αμερικανικό μπλουζ συγκρότημα μιλά για τις συναυλίες του στην Ελλάδα
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 09:10
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Με τη μουσική του να έχει γίνει θέμα τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ σε διάφορες χώρες και τα live του να αποτελούν σημαντικά events στους πιο γνωστούς συναυλιακούς χώρους του κόσμου, το αμερικανικό μπλουζ συγκρότημα Mississippi Heat επισκέπτεται τη χώρα μας με αυθεντικούς ήχους «φλεγόμενου» chicago blues και μας μιλά, διά στόματος του αρμονικίστα του, Pierre Lacocque (Πιερ Λακόκ), για τις συναυλίες του.

Το σύγχρονο μπλουζ συγκρότημα, που αναβιώνει πιστά τον vintage ήχο του κλασικού chicago blues των 50’s, με τραγούδι, φυσαρμόνικα, ηλεκτρική κιθάρα και όλο το πάθος που χαρακτηρίζει τους γνήσιους μπλουζ περφόρμερς, θα εμφανιστεί στο Half Note Jazz Club, για τέσσερις συναυλίες, από σήμερα έως και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, και στην Πάτρα, στο «Χάραμα», την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Τι θα παρουσιάσετε στο ελληνικό κοινό;

Είμαστε ενθουσιασμένοι, που ερχόμαστε για πρώτη φορά στην Αθήνα. Είχαμε ακούσει, από φίλους μας, στο Σικάγο, για το Half Note Jazz Club και ανυπομονούμε να ανέβουμε στη σκηνή. Σε αυτές τις συναυλίες, θα παρουσιάσουμε κομμάτια από όλη τη δισκογραφία μας, διασκευές κλασικών μπλουζ κομματιών, καθώς και νέο υλικό από το καινούργιο μας άλμπουμ “Cab driving man”, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του μήνα.

MANUEL CORNEO
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αυθεντικού chicago blues;

Με σιγουριά, μπορώ να πω ότι δεν είναι ο ήχος της κιθάρας του rock 'n' roll. Τα μπλουζ έχουν τη δική τους κουλτούρα, τη δική τους γλώσσα και τη δική τους ιστορία, που βασίζεται στην αλλαγή του αιώνα και, επίσης, στο κύμα μετανάστευσης στο Σικάγο, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του ήχου, στη δεκαετία του ’50. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του αυθεντικού chicago blues είναι o ηλεκτρισμός. Ο ήχος μας βασίζεται στην κουλτούρα των αυθεντικών μπλουζ, με σεβασμό στην παράδοση.

Με τι το συνδυάζετε στις δημιουργίες σας;

Οι Mississippi Heat είναι μια παραδοσιακή μπλουζ μπάντα, με τον δικό της ξεχωριστό ήχο. Σε κάθε μας κυκλοφορία, αναμιγνύουμε τα αυθεντικά με τα μοντέρνα μπλουζ και τα φιλτράρουμε μέσα από τη δική μας καλλιτεχνική ματιά.

Τι τρέφει την έμπνευσή σας και την κρατά αμείωτη;

Το μπλουζ είναι το σπίτι μας, και αυτό τρέφει και κρατά αμείωτη την έμπνευσή μας. Μέσα από τα μπλουζ, εκφράζω τα βαθιά συναισθήματά μου. Το να συνθέτω κομμάτια είναι μια διαδικασία φυσική, αυθόρμητη. Εδώ και χρόνια, περιοδεύουμε ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο και, κάθε φορά, η ανταπόκριση του κοινού είναι θερμή.

Συντελεστές

Pierre Lacocque (harmonica), Inetta Visor (lead vocal), Michael Dotson (guitar / vocals), Brian Quinn (bass), Terrence Williams  (drums / vocals).

Πληροφορίες

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17 - Μετς, τηλ. πληροφοριών και κρατήσεων: 210 9213310. Ώρα έναρξης: Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Οκτωβρίου: 22.30, Κυριακή 16 και Δευτέρα 17 Οκτωβρίου: 21.30. Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β΄ ζώνη), 30 ευρώ (Α΄ ζώνη). Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: viva.gr και artinfo.gr.

Χάραμα: Τσαμαδού 19- Πάτρα, τηλ.: 2610 671639.

Προτεινόμενα για εσάς