Την ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στην Ιπποκράτους αναμένει η ΕΛΑΣ

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 10:51
UPD:10:55
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Αδιευκρίνιστος παραμένει, έως και αυτή την ώρα, ο στόχος της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής περιμένουν ανακοίνωση με την ανάληψη ευθύνης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιος ήταν ο στόχος, ενώ πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έχουν συγκεντρώσει υπολείμματα από τον τόπο της έκρηξης, τα οποία μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αρχικά, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ασχολούνται με την υπόθεση, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι στόχος ήταν το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις», που βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου, στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι στον πρώτο όροφο μένει η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις σήμερα, ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη, Θεμιστοκλής Σοφός εξέφρασε την πεποίθηση ότι στόχος της βομβιστικής επίθεσης ήταν η εισαγγελέας Εφετών.

NAFTEMPORIKI.GR

Ο άγνωστος που προειδοποίησε τηλεφωνικά για την έκρηξη, ανέφερε μόνο τη διεύθυνση όπου επρόκειτο να γίνει. Το τηλεφώνημα έγινε στις 22:20 χθες το βράδυ, σε δύο ΜΜΕ και ο άγνωστος ανέφερε πως επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην οδό Ιπποκράτους 112,

Η έκρηξη, ωστόσο, σημειώθηκε περίπου επτά λεπτά νωρίτερα, όταν ακόμα η Αστυνομία απέκλειε την περιοχή, κάτι που, επίσης, προβληματίζει τις αρχές.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν πιθανότατα μέσα σε σακούλα, δεμένη σε μία κολόνα φανοστάτη, μπροστά στο βιβλιοπωλείο και την είσοδο της πολυκατοικίας.

Ο μηχανισμός δεν ήταν μεγάλης ισχύος, αλλά από την έκρηξη έσπασαν πολλά τζάμια, τόσο στο βιβλιοπωλείο, όσο και στα γύρω κτήρια, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα. Ένα από αυτά ανήκει σε αστυνομικό που υπηρετεί στο Τμήμα Εξαρχείων, αλλά εκτιμάται ότι ο στόχος δεν ήταν το συγκεκριμένο όχημα.

Σε αυτή τη φάση, τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι να ήταν στόχος το βιβλιοπωλείο, το οποίο έχει βιβλία ακροδεξιού περιεχομένου, ή το σπίτι της εισαγγελέως, η οποία χειρίζεται την υπόθεση Βγενόπουλου, ή και τα δύο.

Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι έγιναν άλλες δύο επιθέσεις σε βάρος δικαστικών και συγκεκριμένα στις 2/6/2016 και στις 28/7/2016, με παγιδευμένα δέματα που εστάλησαν στα σπίτια τους, τα οποία εξουδετερώθηκαν έγκαιρα. Για τις ενέργειες αυτές δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης μέχρι στιγμής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή