Θ. Δρίτσας: Δεν είδα τον Γ. Στουρνάρα να συμπαραστέκεται στην ελληνική κυβέρνηση

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 19:44
UPD:19:48
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι «εκείνο για το οποίο θα έπρεπε να δώσει απαντήσεις είναι κατά πόσο συμπαραστάθηκε στην εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό κυβέρνηση, από τη μεριά της δικής του αρμοδιότητας, ως όφειλε σε αυτή τη διαπραγμάτευση, ή εάν την υπονόμευσε» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Εγώ δεν έχω δει πουθενά  τον κ. Στουρνάρα να συμπαραστέκεται στην ελληνική κυβέρνηση, εκείνη την περίοδο τουλάχιστον», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν και ήταν υπουργός Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Δρίτσας κάλεσε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να δώσει απαντήσεις «για το κατά πόσο συμπαραστάθηκε εκείνη την περίοδο στην ελληνική κυβέρνηση ή εάν την υπονόμευσε», διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν έχει στοιχεία περί υπονόμευσης.

Για όσα δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τον κ. Βαρουφάκη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Δρίτσας ανέφερε: «Αυτά είναι κουβέντες του κ. Στουρνάρα που δεν καταλαβαίνω εάν έχουν στοιχείο πραγματικής αξιοπιστίας, εάν έχουν στοιχείο κατάθεσης σε μία επιτροπή που ερευνά πραγματικά ζητήματα αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Στουρνάρας ξέρει πάρα πολύ καλά την πραγματικότητα, ξέρει πολύ καλά ότι η ελληνική κυβέρνηση από τον Ιανουάριο που εκλέχθηκε έδωσε μία πολύ σκληρή μάχη να διαπραγματευτεί με τους εταίρους έναν νέο τρόπο εξόδου από την κρίση». 

Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι «εκείνο για το οποίο θα έπρεπε να δώσει απαντήσεις είναι κατά πόσο συμπαραστάθηκε στην εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό κυβέρνηση, από τη μεριά της δικής του αρμοδιότητας, ως όφειλε σε αυτή τη διαπραγμάτευση, ή εάν την υπονόμευσε. Τώρα κουβέντες για το εάν είπε ο Βαρουφάκης μία λέξη ή μια άλλη είναι δευτερεύουσας σημασίας».

Συνεχίζοντας είπε ότι «εγώ δεν έχω δει πουθενά τον κ. Στουρνάρα να συμπαραστέκεται στην ελληνική κυβέρνηση, εκείνη την περίοδο τουλάχιστον. Δεν μπορώ να πω ότι αν την υπονόμευσε, δεν έχω στοιχεία για να το πω, έχω όμως δεδομένο ότι πράγματι δεν συμπαραστάθηκε ως όφειλε. Από αυτήν την άποψη θεωρώ κουτσουμπολιά αυτά τα οποία εκστόμισε ο κ. Στουρνάρας χθες αναφορικά με τον κ. Βαρουφάκη και με αρκετά άλλα πράγματα και όχι πραγματικές τοποθετήσεις που να συγκροτούν αναζήτηση των πραγματικών αιτιών που οδήγησαν στην επιτυχία ή μη επιτυχία της ελληνικής διαπραγμάτευσης.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή