Αποφασίζει η FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 12:24
UPD:12:27
REUTERS/RUBEN SPRICH

Την ερχόμενη Παρασκευή, στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει τα μέλη της επιτροπής είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και το τι μέλλει γενέσθαι με τις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας.

A- A A+

Την κατάσταση στα… χέρια της παίρνει η FIFA, όσον αφορά τις εξελίξεις με τις εκλογές της ΕΠΟ.

Την ερχόμενη Παρασκευή, στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει τα μέλη της επιτροπής είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και το τι μέλλει γενέσθαι με τις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας.

Την επίσημη ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα έκανε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί από την FIFA να ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από χθες όπως είναι γνωστό το διαιτητικό δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου για αναβολή των εκλογών της ΕΠΟ και διορισμό προσωρινής διοίκησης, ωστόσο, κανείς προς το παρόν δε γνωρίζει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα κι αν η εξέλιξη αυτή βρει σύμφωνη και την FIFA.

Η τοποθέτηση του Κύπριου παράγοντα: «Το θέμα των νέων δεδομένων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ θα εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο της FIFA σε συνεδρία του την Παρασκευή. Μέχρι τότε... δεν μπορούμε να προβούμε σε οποιεσδήποτε δηλώσεις ή εκτιμήσεις. Σχετική έκθεση με ανάλυση της κατάστασης έχει αποσταλεί προς το ΔΣ της FIFA. Ευχαριστώ όλους τους φίλους για την κατανόηση.»

Η FIFA  σε… πρώτη φάση δεν είδε με καλό μάτι τον ορισμό προσωρινής διοίκησης. Από την ώρα που έγινε γνωστή η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ ξεκίνησαν αμέσως οι ζυμώσεις και οι επαφές των παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου με όλους τους φορείς που το απαρτίζουν, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στα υψηλά κλιμάκια της FIFA.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης βρίσκεται από το πρωί σε διαρκείς επαφές με τους ανθρώπους της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, απέστειλε ήδη σχετική επιστολή με όλες τις τελευταίες εξελίξεις ενημερώνοντας για την προσωρινή διοίκηση που ορίστηκε. Όπως υπογράμμισε από χθες, σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA αυτό συνέβη με παράνομο τρόπο.

Πλέον, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο μεθαυριανό συμβούλιο της FIFA, καθώς η απόφαση που θα παρθεί υπερισχύει κάθε άλλου εγχώριου οργάνου. Θα ζητήσει να γίνουν κανονικά οι εκλογές στις 26 Οκτωβρίου, όπως έχουν προκηρυχθεί ή, θα οριστεί νέα ημερομηνία μετά τον ορισμό προσωρινής διοίκησης;

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις