Βρετανία: Το κοινοβούλιο δεν θα ψηφίσει για ημερομηνία εκκίνησης Brexit

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 12:23
UPD:16:23
EPA/ANDY RAIN
A- A A+

Το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα ψηφίσει για την έγκριση της ημερομηνίας την οποία θα επιλέξει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι για να εκκινήσει τις διαδικασίες για το Brexit μέσω του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε εκπρόσωπος της κ. Μέι.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η βρετανική λίρα στερλίνα είχε ανακάμψει, μετά την απόφαση της Βρετανής πρωθυπουργού να πραγματοποιηθεί συζήτηση στο κοινοβούλιο πριν την επίκληση του άρθρου 50.

Η συντηρητική πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι η έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει όχι αργότερα από τις 31 Μαρτίου 2017.

EURONEWS

Το βράδυ της Τρίτης, η κ. Μέι αποδέχτηκε το αίτημα του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή των Κοινοτήτων, κάτω σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου, για συζήτηση πάνω στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαδικασία δρομολόγησης του Brexit, αίτημα το οποίο υποστηρίζουν και πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος, κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος.

Τελικώς, ωστόσο, η πρωθυπουργός αποφάσισε η συζήτηση να μην συνδυαστεί με ψηφοφορία και οι αποφάσεις να ληφθούν από την κυβέρνηση και όχι από το κοινοβούλιο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή