Δεύτερη μέρα στα θρανία για τα προσφυγόπουλα

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 22:10
UPD:22:33
NAFTEMPORIKI.GR

Οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τους μικρούς πρόσφυγες.

A- A A+

Του Μάκη Συνοδινού

Δεύτερη ημέρα στα θρανία για τα προσφυγόπουλα, με γονείς και αλληλέγγυους να τα περιμένουν από νωρίς έξω από το 81ο δημοτικό Πετραλώνων, όπου μετέβησαν για να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες, βάσει των οποίων ορισμένοι είχαν πρόθεση να κλειδώσουν το σχολείο, ώστε να μην εισέλθουν τα προσφυγόπουλα σε αυτό.

Οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τους μικρούς πρόσφυγες.

NAFTEMPORIKI.GR

Ο σχολικός σύμβουλος στα δημοτικά σχολεία της περιοχής, Χάρης Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε σημαντική τη στιγμή που «ταλαιπωρημένα παιδιά έρχονται στη δημόσια εκπαίδευση». Όπως είπε, στόχος είναι να ενταχθούν μεσοπρόθεσμα στο ελληνικό κανονικό δημόσιο σύστημα, ωστόσο παραδέχθηκε ότι αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει.

Εξήγησε επίσης ότι τα παιδιά έρχονται το απόγευμα και παρακολουθούν μαθήματα όπως Ελληνικά, Αγγλικά, υπολογιστές, καλλιτεχνικά και γυμναστική. Αναφερόμενος στην υποδοχή των παιδιών από την τοπική κοινωνία, είπε ότι έγινε σε καλό κλίμα. Πρόσθεσε ότι «κάποιοι γονείς ανησυχούν με το δίκιο τους για τα παιδιά τους» και προανήγγειλε συναντήσεις μαζί τους «για να τους καθησυχάσουμε και να λάβουν εξηγήσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή