Ικανοποιημένος ο Τ. Παπαδόπουλος από το κείμενο της κοινής θέσης των «25»

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2005 16:29
A- A A+

Καλό έγγραφο, το οποίο ικανοποιεί πολλά από τα αιτήματα που αρχικά είχε θέσει η Κυπριακή Δημοκρατία, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος, το χθεσινό έγγραφο που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο των Μονίμων Αντιπροσώπων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/22/1036509.htm , ενόψει της σύγκλησης του Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας-ΕΕ την προσεχή Τρίτη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι αυτό επιβεβαιώνει πως η συντονισμένη και μεθοδική δουλειά, χωρίς δημοσιότητες και εξαγγελίες, αποφέρει, και ότι η παρουσία μας στην Ευρώπη συνεχώς μας βοηθάει να προβάλλουμε τις θέσεις μας και να κερδίζουμε υποστήριξη.

«Αυτό που έχουμε επιτύχει τώρα», επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, «είναι αποτέλεσμα αυτού του αποθέματος καλής θέλησης και καλής πίστης που είχαμε κτίσει από το Δεκέμβριο».

Ο κύπριος πρόεδρος σημείωσε ακόμα πως «δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ότι οι θέσεις μας είχαν υιοθετηθεί από τις 23 χώρες μέλη της Ε.Ε. και ακόμη και οι δύο που είχαν κάποιες επιφυλάξεις, εν όψει της γενικότερης υποστήριξης των θέσεων μας, αναγκάστηκαν να αποσύρουν τις ενστάσεις τους ή να τις διαφοροποιήσουν».

Πηγή ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή