Αφγανιστάν: 14 νεκροί από επίθεση σε σιιτικό χώρο λατρείας

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 21:04
UPD:12/10/2016 10:09
EPA/HEDAYATULLAH AMID

Η επίθεση στοχοθέτησε μια συγκέντρωση πιστών εν όψει της γιορτής Ασούρα, της σημαντικότερης για τους σιίτες

A- A A+

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον σιιτικού χώρου λατρείας στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι. Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλοι 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση στο τέμενος Σάχι.

Ο Σεντίκι διευκρίνισε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι 13 άμαχοι και ένας αστυνομικός. Ανάμεσα στους τραυματίες, κατά τον ίδιο, είναι τρεις αστυνομικοί.

Ο κ. Σεντίκι είπε ότι η επίθεση διαπράχθηκε από έναν ένοπλο, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

Η επίθεση στοχοθέτησε μια συγκέντρωση πιστών εν όψει της γιορτής Ασούρα, της σημαντικότερης για τους σιίτες.

Η αστυνομία της Καμπούλ είχε προειδοποιήσει τους σιίτες να μην κάνουν μεγάλες συγκεντρώσεις, καθώς ανέμενε να υπάρξουν επιθέσεις εναντίον τους.

EURONEWS

Οι σιίτες αποτελούν κατά εκτιμήσεις το 15% του πληθυσμού του Αφγανιστάν (30 εκατομμύρια). Οι περισσότεροι Αφγανοί σιίτες ανήκουν στην εθνότητα των Χαζάρων. Οι σουνίτες τζιχαντιστές -οι Ταλιμπάν, τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους- θεωρούν τους σιίτες αποστάτες και επιτίθενται συχνά εναντίον σιιτικών χώρων λατρείας ή δημόσιων συγκεντρώσεων.

Η πιο πρόσφατη επίθεση εναντίον σιιτών στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν διαπράχθηκε την 23η Ιουλίου στην Καμπούλ και είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 84 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 130. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή