Γ. Παπανδρέου: «Καράβι που πελαγοδρομεί ακυβέρνητο» η κυβέρνηση

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2005 17:20
A- A A+

Με καράβι που πελαγοδρομεί μεσοπέλαγα ακυβέρνητο, έρμαιο στις διαθέσεις των καιρών, παρομοίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, την κυβέρνηση, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σε υποχωρήσεις και ήττες σε όλα τα μέτωπα και όπως είπε, παρά τις πολεμοχαρείς δηλώσεις του πρωθυπουργού έχουμε συνεχείς, άτακτες υποχωρήσεις.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χιλμί Οζκιόκ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/21/1036141.htm , ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη να στείλει η Ελλάδα μήνυμα στους πολιτικούς και στρατιωτικούς ιθύνοντες της Τουρκίας ότι πρέπει να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις τους έναντι της διεθνούς Κοινότητας και της Ε.Ε..

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά την πορεία ανασυγκρότησης του Κινήματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Έχουμε κλείσει έναν κύκλο που ξεκίνησε με το “άλλαξέ τα όλα” και ολοκληρώθηκε στο συνέδριό μας με το “αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα”, και κάναμε πολύ σημαντικά βήματα». Όπως σημείωσε, το «ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής» κατάφερε μια νέα σύνθεση που αξιοποιεί την εμπειρία, αλλά και το δυναμισμό του κινήματος, και διέπεται από μια νέα λογική που υπηρετεί τις αρχές της διαφάνειας, του ανοιχτού κόμματος και της αλληλεγγύης.

Ο νέος ιστός του Κινήματος, γίνεται «ιστός μόνιμης διαβούλευσης», έτσι ώστε το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρότυπο δημοκρατικών αποφάσεων, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Τέλος, αναφερόμενος στις κομματικές διαδικασίες για τη συγκρότηση των περιφερειακών οργάνων που θα ξεκινήσουν, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι «διαδικασίες-παρωδίες δεν θα υπάρξουν πουθενά».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή