Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στα κανάλια για τις τηλεοπτικές άδειες

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 19:31
UPD:20:25
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο ΣτΕ κατατέθηκαν δύο προσφυγές για το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίες είναι από τους εργαζόμενους στα κανάλια (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Συζητήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star  και  της Κυπριακής εταιρείας  «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του  Γιάννη Βαρδινογιάννη. Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρέφονται  η μια κατά της άλλης.

Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Παράλληλα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατατέθηκαν δύο ακόμη προσφυγές για το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών από τους εργαζόμενους στα κανάλια.

 Αναλυτικότερα, η μια προσφυγή είναι   376 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, κ.λπ.) του Star και η δεύτερη 630 εργαζομένων (και πάλι όλων των ειδικοτήτων) των τηλεοπτικών σταθμών Alpha , ΑΝΤ1, Mega και Star.

Οι εργαζόμενοι στρέφονται κατά της 1/2016 προκήρυξης δημοπράτησης των 4 αδειών  και ειδικά ως προς το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κατ΄ επέκταση   την απώλεια θέσεων εργασίας.

Στις προσφυγές τους οι εργαζόμενοι στα κανάλια, υποστηρίζουν ότι η προκήρυξη παραβιάζει τα άρθρα 2, 5, 14, 22 και 25 του Συντάγματος, όπως και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή