Γερμανία: Σύρος πρόσφυγας σχεδίαζε επιθέσεις «τύπου Παρισιού και Βρυξελλών»

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 15:24
UPD:15:30
EPA/MARCEL KUSH

Οι προετοιμασίες στο Τσέμνιτς, ο οποίος συνελήφθη στη Γερμανία, ήταν ανάλογες της προετοιμασίας για τις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου)

A- A A+

Σύρος πρόσφυγας ο οποίος συνελήφθη στη Γερμανία μετά την ανακάλυψη εκρηκτικών σε διαμέρισμα στην πόλη Τσέμνιτς σχεδίαζε επιθέσεις ανάλογες εκείνων στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζίερ τη Δευτέρα.

«Με βάση όσα γνωρίζουμε, οι προετοιμασίες στο Τσέμνιτς ήταν ανάλογες της προετοιμασίας για τις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός.

EURONEWS

Ο Γιεργκ Μικέλις, πρόεδρος του ανακριτικού γραφείου του γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας, δήλωσε από την πλευρά του ότι ο 22χρονος πρόσφυγας πιθανότατα εμπνεύστηκε τα σχέδιά του από το Ισλαμικό Κράτος.

«Η συμπεριφορά του υπόπτου δείχνει μια "περιρρέουσα ατμόσφαρα" Ισλαμικού Κράτους», είπε ο κ. Μικέλις.

Βομβιστές και ένοπλοι του ISIS είχαν σκοτώσει 130 ανθρώπους στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ενώ η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη και για βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες, τέσσερις μήνες αργότερα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή