Αλβανία: Στις 3 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005 13:22
A- A A+

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Αλφρέντ Μοϊσίου ανακοίνωσε σήμερα πως οι βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θεωρούνται τεστ για την πολιτική ωριμότητα της χώρας, θα διεξαχθούν στις 3 Ιουλίου.

Ο Αλβανός πρόεδρος, είχε προηγουμένως καλέσει τα διάφορα πολιτικά κόμματα, να συμφωνήσουν σε μια ημερομηνία, πράγμα που δεν κατάφεραν να κάνουν λόγω σοβαρών διαφωνιών.

«Στις συνθήκες αυτές είμαι υποχρεωμένος να αποφασίσω συμφώνως προς το αλβανικό σύνταγμα ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 3 Ιουλίου», δήλωσε ο Μοϊσίου.

Πριν ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών, τα πολιτικά κόμματα έχουν ήδη ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία και παρουσιάσει το πρόγραμμα και τους υποψηφίους τους.

Τουλάχιστον 500 διεθνείς παρατηρητές πρόκειται να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή των εκλογών αυτών, σύμφωνα με την εκπροσώπηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη στα Τίρανα.

Περίπου 30 κόμματα θα συμμετάσχουν στις εκλογές, αλλά η μάχη θα διεξαχθεί όπως πάντα ανάμεσα στους δύο κύριους πόλους της αλβανικής πολιτικής, τους κυβερνώντες σοσιαλιστές και την αντιπολίτευση του πρώην προέδρου Σαλί Μπερίσα, που ελπίζει να επιστρέψει στην εξουσία έπειτα από οκτώ χρόνια στην αντιπολίτευση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή