Formula 1: Άλμα τίτλου από Ρόσμπεργκ

Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2016 12:13
UPD:15:23
REUTERS/TORU HANAI
A- A A+

Μια «ανάσα» από τον πρώτο τίτλο της καριέρας του βρίσκεται πια ο Νίκο Ρόσμπεργκ, μετά τη νίκη και στο Grand Prix της Ιαπωνίας, που ήταν η πρώτη στην καριέρα του στη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου.

Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes σημείωσε στην πίστα της Σουζούκα την ένατη φετινή νίκη και συνολικά 23η στην καριέρα του, αφήνοντας το συνάδελφό του στα «ασημένια βέλη», Λιούις Χάμιλτον, 33 βαθμούς πίσω του κι ενώ απομένουν ακόμη τέσσερις αγώνες για τη λήξη της σεζόν.

Τη διαφορά έκανε η εκκίνηση, καθώς οι τροχοί του Χάμιλτον μπλόκαραν με αποτέλεσμα ο παγκόσμιος πρωταθλητής να βρεθεί ακόμη και στην ένατη θέση «διευκολύνοντας» έτσι την προσπάθεια του Ρόσμπεργκ, ο οποίος ξεκίνησε από την pole position.

Τελικά ο Χάμιλτον κατόρθωσε να ανέβει στο podium τερματίζοντας τρίτος, πίσω από τον εξαιρετικό για ακόμη έναν αγώνα Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), για να ακολουθήσουν στην τέταρτη θέση και πέμπτη οι Ferrari των Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν, αντίστοιχα.

Από εκεί και ύστερα, τις υπόλοιπες βαθμολογούμενες θέσεις της πρώτης δεκάδας κατάκτησαν κατά σειρά οι Ντάνιελ Ρικιάρντο (Red Bull), Σέρχιο Πέρες (Force India), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force India), Φελίπε Μάσα (Williams) και Βάλτερι Μπότας (Williams). 

Ενώ όμως η «μάχη» για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή παραμένει ακόμη ανοιχτή, η πρωτιά στους κατασκευαστές κρίθηκε οριστικά υπέρ της Mercedes, που έφτασε στους τρεις συνεχείς τίτλους.

Η γερμανική εταιρεία έφτασε στους 593 βαθμούς, με τη δεύτερη Red Bull να έχει 385 και τη Ferrari να ακολουθεί με 335, ενώ οι υπόλοιπες «τριψήφιες» είναι οι Force India (134 β.) και Williams (124 β.).

Ο επόμενος από τους συνολικά τέσσερις εναπομείναντες αγώνες θα διεξαχθεί στις 23 Οκτωβρίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις