FIFA: Ένοχος θα δηλώσει ο Λι

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 21:00
REUTERS/ARND WIEGMANN

Η αμερικανική δικαιοσύνη κατηγορεί τα 42 άτομα για συμμετοχή σε δωροδοκίες και μίζες, με ποσά που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

A- A A+

Ένοχος σκοπεύει να δηλώσει ο πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κόστα Ρίκα, Εδουάρδο Λι, ο οποίος είχε συλληφθεί  πέρυσι στις ΗΠΑ με την κατηγορία της διαφθοράς στην υπόθεση της FIFA.

Ο Λι θα εμφανιστεί ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν και, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου, θα δηλώσει ένοχος για τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί. 

Ο πρώην παράγοντας είναι ένα από τα 42 πρόσωπα που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία. 

O 57χρονος Λι ήταν μεταξύ των επτά αξιωματούχων του ποδοσφαίρου που συνελήφθησαν σε πρωινή επιδρομή της αστυνομίας σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ζυρίχης, τον Μάιο του 2015.

Η αμερικανική δικαιοσύνη κατηγορεί τα 42 άτομα για συμμετοχή σε δωροδοκίες και μίζες, με ποσά που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια δολάρια, σε σχέση με την παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων της FIFA από διεθνή τουρνουά και Μουντιάλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις