Έρευνα για εγκλήματα πολέμου Ρωσίας - Άσαντ ζητούν οι ΗΠΑ

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 17:31
UPD:17:42
REUTERS/ABDALRHMAN ISMAIL

Καπνός υψώνεται πάνω από συνοικία της πόλης του Χαλεπίου (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας και του συριακού καθεστώτος Άσαντ ζήτησαν οι ΗΠΑ, με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών τους, Τζον Κέρι, με επίκεντρο τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων και αμάχων στο Χαλέπι.

«Ρωσία και καθεστώς Άσαντ χρωστούν στη διεθνή κοινότητα κάτι παραπάνω από μια απλή εξήγηση για το γιατί συνεχίζουν να πλήττουν νοσοκομεία, γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο κ. Κέρι είπε ακόμη ότι σε αεροπορικό πλήγμα, στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς την Παρασκευή, χτυπήθηκε και πάλι από τις συριακές δυνάμεις νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 100.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού έγιναν μετά από συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Μαρκ Ερό.

«Αυτές οι ενέργειες απαιτούν ενδελεχή έρευνα για εγκλήματα πολέμου και όσοι διαπράττουν τέτοια, πρέπει να βρεθούν υπόλογοι για τις πράξεις τους», κατέληξε ο κ. Κέρι.

Ρωσία: Απαράδεκτο το γαλλικό σχέδιο ψηφίσματος

Η Μόσχα, εξάλλου, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γαλλικό σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Χαλέπι.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ, το γαλλικό σχέδιο «πολιτικοποιεί» το ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας και περιέχει «απαράδεκτα σημεία», τουλάχιστον με βάση τις θέσεις της Ρωσίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή