«Δείπνο ηλιθίων» με αντιστροφή ρόλων

Η κωμωδία του Francis Veber, στο θέατρο Κάππα
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 09:10

Ο Πιερ Μπροσάν, οργανώνει με τους πλούσιους φίλους του, κάθε εβδομάδα, ένα ιδιότυπο δείπνο: καλούν ο καθένας κι από έναν «ηλίθιο», διασκεδάζουν εις βάρος τους και, στο τέλος της βραδιάς, αυτός που έφερε τον πιο αστείο «ηλίθιο» είναι ο νικητής.

A- A A+

Έργο με διεθνή καριέρα και τεράστια επιτυχία όπου κι αν παίχτηκε, η κωμωδία του Francis Veber,  «Δείπνο ηλιθίων», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Σπύρου Παπαδόπουλου, στο θέατρο Κάππα, από τις 12 Οκτωβρίου.

Ο Πιερ Μπροσάν, μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, επιτυχημένος, πλούσιος και κυνικός, οργανώνει με τους πλούσιους φίλους του, κάθε εβδομάδα, ένα ιδιότυπο δείπνο: καλούν ο καθένας κι από έναν «ηλίθιο», διασκεδάζουν εις βάρος τους και, στο τέλος της βραδιάς, αυτός που έφερε τον πιο αστείο «ηλίθιο» είναι ο νικητής.

Γι’ αυτήν την εβδομάδα, ο Πιερ έχει βρει «λαβράκι». Τον Φρανσουά Πινιόν, έναν αθώο καλοκάγαθο ανθρωπάκο, ο οποίος, θα είναι το τρόπαιό του στο αποψινό δείπνο. Κι τότε, αρχίζουν οι ανατροπές. Ο Πινιόν, με την αφελή κι αθώα λογική του, προκαλεί μία σειρά από «συμφορές» και, μέσα σε λίγη ώρα, αποδομεί, άθελά του, τον «πολύ» Πιερ Μπροσάν. Στο τέλος πια, δεν ξέρουμε ποιος από τους δύο είναι ο «ηλίθιος».

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου, σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος. Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενενάκου, Ξανθή Γεωργίου, Τάκης Παπαματθαίου.

Πληροφορίες

Θέατρο Κάππα: Κυψέλης 2 - Κυψέλη, τηλ.: 210 8827000 και 210 7707227. Εισιτήρια: από 13 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς