Πέθανε ο Βρετανός Rod Temperton, συνθέτης του «Thriller»

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 22:16

Η συνεργασία που σφράγισε την καριέρα του ήταν αυτή με τον Michael Jackson.

A- A A+

Ο Βρετανός συνθέτης Rod Temperton, γνωστός για τη μεγάλη επιτυχία «Thriller»  που ερμήνευσε ο Michael Jackson, πέθανε σε ηλικία 66 ετών.

Σε δήλωσή του, ο Jon Platt,  πρόεδρος της δισκογραφικής εταιρείας Warner / Chappell, ανέφερε ότι ο συνθέτης πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από σύντομη μάχη που έδωσε με μια μορφή επιθετικού καρκίνου.

Michael Jackson, Quincy Jones και Rod Temperton στην ηχογράφηση της μεγάλης επιτυχίας «Thriller».

Ο Rod Temperton, ως μέλος του ντίσκο συγκροτήματος «Heatwave», γνώρισε επιτυχία τη δεκαετία του ’60 με τα τραγούδια «Boogie Nights» και «Always and Forever».
 
Ως συνθέτης, παραγωγός και κιμπορντίστας συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της μουσικής, όπως οι Anita Baker, George Benson, Herbie Hancock, Aretha Franklin, Brothers Johnson και  Mariah Carey.

Η συνεργασία που σφράγισε την καριέρα του ήταν αυτή με τον Michael Jackson. Το «Thriller» κυκλοφόρησε το 1982, έπειτα από αρκετούς μήνες σκληρής δουλειάς στο στούντιο. Ο τίτλος «Thriller» ήταν ιδέα του Temperton, που έγραψε το ομώνυμο τραγούδι ενώ έπεισε και τον γνωστό Αμερικανό ηθοποιό Vincent Price να απαγγείλει τους στίχους.  Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού, που κυκλοφόρησε έναν χρόνο αργότερα, ήταν επανάσταση στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Ο Rod Temperton, λόγω του χαμηλού του προφίλ, είχε το ψευδώνυμο «αόρατος άνθρωπος».

 

 

Προτεινόμενα για εσάς