Απορρίφθηκε ένσταση Σέρβου κατηγορούμενου στην υπόθεση του Τ.Τ.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 31 Οκτωβρίου
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 19:53
UPD:20:03
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά την απόρριψη της ένστασης, η πρόεδρος της έδρας επέμεινε να μη διακόψει τη δίκη σε άλλη συνεδρίαση, αλλά να συνεχιστεί η διαδικασία σε μια αίθουσα όπου οι δικηγόροι των 35 κατηγορουμένων όρθιοι προσπαθούσαν να ασκήσουν τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα.

A- A A+

Απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η ένσταση του Σέρβου κατηγορουμένου στην υπόθεση για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κρίνοντας ότι δεν είναι απαραίτητη η επίδοση μεταφρασμένου βουλεύματος στον μη γνωριζοντα την ελληνική γλώσσα κατηγορούμενο με το σκεπτικό ότι «έχει λάβει γνώση των κατηγοριών που αντιμετωπίζει όταν απολογήθηκε με διερμηνέα στον ανακριτή».

Μετά την απόρριψη της ένστασης, η πρόεδρος της έδρας επέμεινε να μη διακόψει τη δίκη σε άλλη συνεδρίαση, αλλά να συνεχιστεί η διαδικασία σε μια αίθουσα όπου οι δικηγόροι των 35 κατηγορουμένων όρθιοι προσπαθούσαν να ασκήσουν τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες μεγαλύτερες αίθουσες, υποστήριξε η πρόεδρος και οι τόνοι ανέβηκαν.

Συνηγορος Υπεράσπισης: Θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι. Πού ακούστηκε όρθιοι δικηγόροι να δικάζουν;

Συνήγορος Υπεράσπισης: Όταν η Πολιτεία ορίζει δίκες πρέπει να διασφαλίζει και τη διεξαγωγή μίας δίκαιης δίκης

Πρόεδρος: Προβάλετε προσκόμματα. Τα δικαστήρια έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες.

Συνήγορος Υπεράσπισης: Να διακόψουμε για να βρεθεί η κατάλληλη αίθουσα. Είναι απαράδεκτες και αντιδικανομικές οι συνθήκες αυτές που μας αναγκάζετε να κάνουμε τη δίκη.

Πρόεδρος: Έπρεπε να έχει θέσει τα προβλήματα αυτά στην διοίκηση του Εφετείου ο ΔΣΑ

Πολιτική αγωγή: Μας ζητάτε να νομιμοποιηθούμε. Έχουμε δεκάδες έγγραφα. Δεν είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε τις θέσεις μας σε αυτές τις συνθήκες.

Συνήγορος Υπεράσπισης: Βλέπουμε δυο χρόνια να γίνονται εργολαβίες για να κατασκευαστούν αίθουσες για μεγάλες δίκες. Πού είναι αυτές; Θα αναγκαστούμε να κάνουμε τη δουλειά μας στο ένα πόδι;

Πρόεδρος: Όλα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του εφικτού. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μετά από 15 χρόνια, για να βρούμε αίθουσα.

Συνήγορος Υπεράσπισης: Η δίκη της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε από τον Κορυδαλλό στην Αθήνα για να κάνει σόου η πολιτική αγωγή. Είναι ευθύνη της διοίκησης του Εφετείου που το αποφάσισε και δεσμεύτηκε η μεγάλη αίθουσα του Εφετείου.

Πρόεδρος: Κι εγώ θα ήθελα να είναι υπερπολυτελής η αίθουσα.

Συνηγορος Υπεράσπισης: Μια καρέκλα ζητάμε.

Οι συνήγοροι προειδοποίησαν με αποχώρηση και το δικαστήριο διέκοψε προς αναζήτηση καταλληλότερης αίθουσας. Με την επιστροφή των δικαστών δημιουργήθηκε νέα ένταση καθώς συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι κατηγορούμενοι εντολείς τους «τους ζήτησαν το λόγο επειδή άφησαν ασχολίαστη τη φράση της προέδρου: "Δεν έχουμε αίθουσες και για αυτή την κατάσταση φταίνε και οι εντολείς σας"».

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 31 Οκτωβρίου. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή