Κυβερνητική Επιτροπή για την πρόληψη πυρκαγιών

Τρίτη, 26 Απριλίου 2005 15:11
A- A A+

Με αντικείμενο την πολιτική προστασία και την πρόληψη των πυρκαγιών συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Ο Yπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγησή του, ότι δεν θίγονται ζητήματα αρμοδιοτήτων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος, υπογραμμίζοντας ότι επιδιώκεται ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπουργείων στον τομέα της πρόληψης.

Ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, η τοπική αυτοδιοίκηση την ευθύνη για τις ανεξέλεγκτες χωματερές που είναι οι κύριες εστίες πυρκαγιών, το υπουργείο Αμυνας, την ευθύνη για τον καθαρισμό των στρατοπέδων, το υπουργείο Ανάπτυξης την ευθύνη για τον καθορισμό των δικτύων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την ευθύνη για τη διάνοιξη και τον καθαρισμό των δασικών δρόμων, το υπουργείο Πολιτισμού την ευθύνη για τον καθαρισμό των αρχαιολογικών χώρων, το υπουργείο Μεταφορών για το δίκτυο του ΟΣΕ, το υπουργείο Παιδείας για τη δυνατότητα επιμόρφωσης των μαθητών.

Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία μεταξύ της γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας και της Γραμματείας Επικοινωνίας ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες, και σημείωσε ότι στόχος είναι να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα στην περίοδο πριν από το καλοκαίρι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή