Αθανασάκης: Η κυβέρνηση ανακαλύπτει όψιμα τον κοινωνικό διάλογο

Τρίτη, 26 Απριλίου 2005 18:04
A- A A+

Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ του κοινωνικού διαλόγου, είναι υπέρ της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους αλλά αυτό απαιτεί θέσεις και προτάσεις, δεν μπορεί να είναι διάλογος στο κενό, διάλογος για τη μετάθεση των ευθυνών σε κάποιους άλλους.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «ανακαλύπτει όψιμα τον κοινωνικό διάλογο και επιχειρεί μια επίφαση διαλόγου μέσω της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, χωρίς θέσεις, χωρίς προτάσεις από την πλευρά της, με επικέντρωση τελικά στο ασφαλιστικό, και στα ζητήματα του χρόνου εργασίας και των υπερωριών».

Αυτά τα θέματα, όμως, όπως τόνισε ο κ. Αθανασάκης, «δεν αντιμετωπίζονται με προσχηματικούς διαλόγους, με δημιουργία κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας, και τελικά, με προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης, πάντα, σε κάποιους άλλους. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, και οφείλει να αναλάβει την ευθύνη αυτή, οφείλει να παρουσιάσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, ώστε να μπορεί να υπάρξει πραγματικός και ουσιαστικός διάλογος».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή