Γ. Δραγασάκης: Το σύστημα της διαπλοκής θα ξεριζωθεί

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 23:03
UPD:23:27
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «οι βάσεις της μεταμνημονιακής Ελλάδας, θα τεθούν μέσα από την ανατροπή του παλιού και την ανάδειξη του νέου παραδείγματος διακυβέρνησης» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Το σύστημα της διαπλοκής θα ξεριζωθεί, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Όπως σημείωσε, «στην Ελλάδα έχουμε μάχη με τα κατεστημένα συμφέροντα», ενώ επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει εξαρτήσεις».

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «οι βάσεις της μεταμνημονιακής Ελλάδας, θα τεθούν μέσα από την ανατροπή του παλιού και την ανάδειξη του νέου παραδείγματος διακυβέρνησης», ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της το 2019.

Περιγράφοντας το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «εντάσσεται στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης και βρίσκεται στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού, της σοσιαλφιλελεύθερης συναίνεσης και των πολιτικών της συντηρητικής εθνικής αναδίπλωσης».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εξαπέλυσε επίθεση στην Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε ότι επιδίδεται σε καταστροφολογία. «Ο κ. Μητσοτάκης, διαπλεκόμενοι καναλάρχες και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες ως μακάβρια χορωδία, προσπαθούν να δημιουργήσουν εικόνα καταστροφής» είπε, εκτιμώντας ότι «τα γεγονότα τους διαψεύδουν, ενώ επιβεβαιώνονται οι δικές μας εκτιμήσεις, ακόμη και από εκεί που δεν το περίμεναν, όπως το ΔΝΤ».

Κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης η πτωτική πορεία της χώρας έχει σταματήσει και οι στόχοι εκπληρώνονται, με την οικονομία να είναι σε φάση σχετικής σταθεροποίησης και να μπαίνει σε φάση ανάκαμψης.

Έθεσε επίσης ως στόχο της έξοδο στις αγορές έως το 2017, την επίτευξη μιας θετικής συμφωνίας στο θέμα του χρέους, την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων που -όπως εξήγησε- θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μισθολογικές αυξήσεις, οι οποίες μαζί με τις επενδύσεις θα οδηγήσουν την οικονομία σε ανάκαμψη και την χώρα στην ανάπτυξη.

«Επιδιώκουμε τη μείωση και την ανακατανομή των φορολογικών βαρών και την στήριξη του κοινωνικού κράτους», είπε ακόμη ο κ. Δραγασάκης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προανήγγειλε επίσης και την κατάθεση στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου, σχεδίου νόμου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Συνεχίζοντας, μίλησε για την αναγκαιότητα μεγάλων θεσμικών μεταρρυθμίσεων όπως είναι το άνοιγμα της συζήτησης για τη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «θέλουμε να είμαστε συνεπείς, σεβόμαστε και υλοποιούμε τις συμφωνίες μας, αλλά δεν το κάνουμε στα τυφλά και εξαντλούμε κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης».

«Ορισμένοι έχουν μια νεοαποικιακή λογική, αλλά υπάρχουν και δυνάμεις που αναγνωρίζουν το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής, θέλουν να θέσουν ένα τέρμα στη λιτότητα και επιδιώκουν έναν άλλο δρόμο στην Ευρώπη. Σήμερα υπάρχουν δυνατότητες συμμαχιών στην Ευρώπη. Η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος της Αθήνας το καταδεικνύει» σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή