Επίσκεψη Καραμανλή στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας

«Όχι άλλες χαμένες ζωές στην άσφαλτο» τόνισε ο Πρωθυπουργός
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 12:11

A- A A+

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Στην ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκης, ο υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος, ο υφυπουργός κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης κ. Π. Λειβαδάς, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Γ. Αγγελάκος, ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος κ. Γ. Κανέλλος, ο προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αν. Δημοσχάκης, ο γενικός επιθεωρητής Νότιας Ελλάδας, αντιστράτηγος Στ. Σύρος, ο γενικός αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Β. Τσιατούρας και ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αστυνομικός διευθυντής Ελ. Οικονόμου.

Όπως σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής, το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας «είναι μια νέα υπηρεσία, η οποία με σύγχρονα τεχνικά μέσα, ελέγχει 24 ώρες το 24ωρο την κυκλοφορία, έτσι ώστε να κάνει αποτελεσματικότερη τη ρύθμισή της, αλλά και να γίνεται όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η παροχή βοήθειας σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων».

Παράλληλα, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, «πέρα από αυτή την υπηρεσία, με την ίδρυση της τροχαίας Εθνικών Οδών, με τις παρεμβάσεις σε προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου, με την κατασκευή σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων, η Πολιτεία προσπαθεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της για ένα όσο γίνεται πιο ασφαλές περιβάλλον για οδηγούς και ταξιδιώτες».

«Οφείλω, όμως, να τονίσω ότι πρέπει και ο κάθε πολίτης να αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη, να ανταποκρίνεται στις δικές του υποχρεώσεις. Και το λέω αυτό γιατί, όλες και όλοι μας, γνωρίζουμε τους κανόνες ασφαλείας στο ταξίδι και βεβαίως, ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε και τί πρέπει να αποφύγουμε», επισήμανε ο κ. Καραμανλής.

«Θα έλεγα λοιπόν ότι καλό είναι φέτος, με προκείμενη την έξοδο για το Πάσχα, να βάλουμε ένα στόχο: Όχι άλλες χαμένες ζωές στην άσφαλτο», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή