Γ. Κατρούγκαλος: Στόχος η απομόνωση του ακραίου ΔΝΤ

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 13:30
UPD:13:32
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

A- A A+

του Στέλιου Παπαπέτρου

Την ικανοποίηση του για την κατάθεση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας που σχολιάζοντας τα μεγέθη που αναφέρονται στο ασφαλιστικό σύστημα τόνισε ότι «ανταποκρίνεται σε όσα νομοθετήσαμε και είναι ενθαρρυντική η πορεία των εσόδων και ειδικά του ΙΚΑ το οποίο παρουσίασε αύξηση στις εισπράξεις από ασφαλιστικές εισφορές κατά 5% στο πρώτο οκτάμηνο του έτους».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με το εάν υπάρξουν αλλαγές στο πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το εργασιακό, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι «το πόρισμα παραδόθηκε στο υπουργείο και εάν υπάρχουν κάποια τυπογραφικά λάθη, αυτά θα διορθωθούν».

Σχολιάζοντας τα γεγονότα που συνέβησαν εις βάρος των συνταξιούχων κατά τη διάρκεια της πορείας τους και την επίθεση που δέχθηκαν με δακρυγόνα από τις αστυνομικές δυνάμεις ο υπουργός είπε ότι «κάθε άνθρωπος που είναι στον δρόμο και διεκδικεί τα δικαιώματα του εγώ το θεωρώ κέρδος για την κοινωνία. Τα δικαιώματα κατακτώνται με αγώνες και σε ό,τι αφορά στην επικείμενη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς ο στόχος για μία ακόμη φορά είναι η απομόνωση του ακραίου παίχτη, δηλαδή του ΔΝΤ, το οποίο επιδιώκει να ανοίξει ξανά το κεφάλαιο του ασφαλιστικού».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή