Συρία: 22 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε κουρδικό γάμο

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 22:20
UPD:04/10/2016 16:22
REUTERS/ARI JALAL

Πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

A- A A+

Τουλάχιστον 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από επίθεση βομβιστή - καμικάζι σε κουρδικό γάμο, κοντά στην πόλη Χάσακα της βορειοανατολικής Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ένας βομβιστής - καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε μέσα σε μια αίθουσα στο χωριό Ταλ, βόρεια της Χάσακα, όπου γινόταν η γαμήλια δεξίωση ενός μαχητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους ακόμη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο γαμπρός, ενώ πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τουλάχιστον 30 νεκρούς.

Το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, το οποίο πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε ότι ένα μέλος της «επιτέθηκε εναντίον μιας συγκέντρωσης κούρδων μαχητών με αυτόματα όπλα και ένα γιλέκο με εκρηκτικά στην περιφέρεια της πόλης αλ Χάσακα». Στην ανάληψη ευθύνης δεν γίνεται καμιά αναφορά στη γαμήλια τελετή.

Η Χάσακα ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις, που μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους εδώ και δύο χρόνια και του έχουν αποσπάσει πολλά προπύργιά του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή