Αλβάρο ντε Σότο : Σε έξι μήνες θα έχει βρεθεί λύση για το Κυπριακό

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2001 07:27
UPD:07:56

A- A A+

Στις απ'ευθείας συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς που αρχίζουν στα μέσα Ιανουαρίου, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για το Κυπριακό, μετά το δείπνο των δύο ανδρών στα κατεχόμενα την Τετάρτη. Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Αλβάρο ντε Σότο, ο οποίος σημείωσε ότι είναι πιθανή η επίτευξη συμφωνίας εντός έξι μηνών. «Είναι φυσικό να δημιουργούνται ελπίδες, είναι λάθος όμως να καλλιεργούνται υψηλές προσδοκίες», δήλωσε ο Τουρκο-Κύπριος ηγέτης.

«Είμαι αισιόδοξος αλλά και ρεαλιστής», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμη. Για θετική εξέλιξη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, παρατήρησε ωστόσο ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα των συζητήσεων.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, αναφέρει ότι οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν μεγάλη ανησυχία για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των συμφωνιών κορυφής του 1977 και του 1979.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή