Σύγκρουση αντιθέτων σε όλη της την αγριότητα

«Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ στο θέατρο Άνεσις
Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2016 10:10

Μία παράσταση flamenco που γνώρισε τεράστια επιτυχία, αγαπήθηκε από το κοινό και εντυπωσίασε τους κριτικούς.

A- A A+

Ψυχαναλυτικά περιστρεφόμενο γύρω από την εξουσία, τον έρωτα και την αιώνια μάχη των δύο φύλων, ένα από τα αριστουργήματα  της παγκόσμιας δραματουργίας, η «Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, επέστρεψε στο θέατρο Άνεσις.

Ο δραστήριος χορογράφος και σκηνοθέτης Σταύρος Λίτινας παρουσιάζει, για τέταρτη χρονιά, τη δική του εκδοχή της δημοφιλέστερης ηρωίδας του Σουηδού συγγραφέα, σε μία παράσταση flamenco που γνώρισε τεράστια επιτυχία, αγαπήθηκε από το κοινό και εντυπωσίασε τους κριτικούς

Από θύτης γίνεται το θύμα

Στο πιο αξιοσημείωτο, ίσως, από τα δράματά του, το οποίο εξελίσσεται όλο σε μία πράξη, στην κουζίνα ενός εξοχικού σπιτιού και μόνο με τρία πρόσωπα, ο Σουηδός συγγραφέας, εκτός από την προαιώνια πάλη αρσενικού - θηλυκού, βάζει στο επίκεντρο και τη σύγκρουση των κοινωνικών τάξεων, την αντιπαλότητα ανάμεσα σε μια σαθρή και καταρρέουσα αριστοκρατία και μια ανερχόμενη, αλλά αδίστακτη λαϊκή τάξη.

Στη διάρκεια της νύχτας που η φύση γιορτάζει το θερινό ηλιοστάσιο, η δεσποινίς Τζούλια, νεαρή κόρη του κόμη, από θύτης γίνεται το θύμα τού γοητευτικού υπηρέτη της, Ζαν. Η έλξη τους θα οδηγήσει, τελικά, στον όλεθρο. Η βίαιη προσπάθεια κατάκτησης και υποταγής του άλλου θα φανερώσει σε όλη της την αγριότητα τη σύγκρουση των αντιθέτων.

Ταυτότητα παράστασης

Σύλληψη - σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια - σκηνικά - φωτισμοί - κοστούμια: Σταύρος Λίτινας. Παίζουν: Δεσποινίς Τζούλια: Εύα Παρασκευοπούλου, υπηρέτης Ζαν: Σταύρος Λίτινας, μαγείρισσα Κριστίν: Αλίνα Αναστασιάδη, αφήγηση: Άντζελα Μπρούσκου.

Πληροφορίες

Θέατρο Άνεσις: λεωφ. Κηφισίας 14 - Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 7488881. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη: 21.00. Προπώληση: ταμείο θεάτρου, ηλεκτρονικά: viva.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς