Το Μαξίμου «δείχνει» και στηρίζει Τόσκα

Κυβερνητικές πηγές για τα χημικά στην πορεία των συνταξιούχων
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 20:48
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Έως το Μαξίμου έφτασαν τα «δάκρυα» της Βασ.Σοφίας

A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Με την επισήμανση ότι το Μαξίμου «δεν αδειάζει τα κυβερνητικά στελέχη», συνεργάτης του Πρωθυπουργού αφενός θέτει τον Νίκο Τόσκα στο κάδρο των ευθυνών για τη χρήση χημικών στην κινητοποίηση των συνταξιούχων, αφετέρου όμως δείχνει το μέτρο και τον τόνο της αντίδρασης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να επικοινώνησε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να του δώσει την εντολή απαγόρευσης χρήσης δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζόμενων και  συνταξιούχων.

Είναι κάτι που ανέφερε και ο ίδιος ο κ. Τόσκας στην ανακοίνωσή του, αναλαμβάνοντας για λογαριασμό της κυβέρνησης την «πολιτική ευθύνη» της χρήσης των χημικών, λέγοντας ότι δόθηκε πλέον εντολή να απαγορευτεί η χρήση χημικών και δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.

Σημειωτέον, προ ημερών, ο κ. Τόσκας είχε βρεθεί και στο στόχαστρο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, για το πρόσφατο επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό ανηλίκων στο τμήμα Ομονοίας. Το περιστατικό δυσαρέστησε το Μαξίμου, το οποίο φέρεται να έχει ζητήσει τη γρήγορη διαλεύκανση, όπως και τον καταλογισμό ευθυνών.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», δεν τίθεται θέμα άμεσης απομάκρυνσης του κ. Τόσκα από τη θέση του, τουλάχιστον πριν από τον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό.  

Άλλωστε, «ο Νίκος Τόσκας έχει δώσει κρίσιμες “μάχες”, τόσο στο προσφυγικό όσο και πρόσφατα στα Εξάρχεια», όπως λέει κυβερνητικός παράγοντας. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή