Timelapse: Νυχτερινά πλάνα από νέες εκρήξεις του ηφαιστείου Κολίμα

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 08:40
Freedom Zone

Το ηφαίστειο είχε έντονη δραστηριότητα τις προηγούμενες ώρες, με τη λάβα να ρέει σχηματίζοντας μικρά «ποτάμια», κατά τη διάρκεια της νύχτας.

A- A A+

Εντυπωσιακά πλάνα από τις νέες εκρήξεις του ηφαιστείου Κολίμα, γνωστού και ως «ηφαιστείου της φωτιάς», στο νοτιοδυτικό Μεξικό, κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός την Παρασκευή.

Το ηφαίστειο είχε έντονη δραστηριότητα, με τη λάβα να ρέει σχηματίζοντας μικρά «ποτάμια», κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εξαιτίας της δραστηριότητας του «ηφαιστείου της φωτιάς», κοντινές κοινότητες εκκενώθηκαν, με τη ζώνη αποκλεισμού να φτάνει τα 12 χιλιόμετρα.

Το ηφαίστειο «βρυχάται» συχνά τα τελευταία δύο χρόνια, με τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί γύρω από αυτό να μεταφέρουν μέσω του Διαδικτύου στο κοινό ένα μέρος από τη δύναμη και το μεγαλείο της φύσης.

Στις γειτονικές κοινότητες του «ηφαιστείου της φωτιάς» κατοικούν περίπου 400 χιλιάδες άνθρωποι, ενώ η δραστηριότητά του ήταν η αιτία να ερημώσει σε μεγάλο βαθμό η περιοχή πολλές φορές κατά το παρελθόν, με τις πρώτες εκρήξεις να καταγράφονται σε προϊστορικούς χρόνους.

Το Κολίμα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και πιο επικίνδυνα ηφαίστεια του πλανήτη, ενώ από τον 16ο αιώνα έχουν καταγραφεί περισσότερες από 40 ισχυρές εκρήξεις του «ηφαιστείου της φωτιάς».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή