Ευχές για «πολλή φρόνηση» και «καλή σύνεση» στον αγιασμό στη Βουλή

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 11:53
UPD:14:47
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σύντομη συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο.

A- A A+

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αγιασμός για την έναρξη της Β΄ Συνόδου που τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και 12 μητροπολιτών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σύντομη συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Αρχιεπίσκοπος έρανε προς όλες τις πτέρυγες χωρίς να κινηθεί προς καμία και είπε: «Ευχόμαστε και σε σας και σε μας καλή δύναμη, πολλή φρόνηση και καλή σύνεση σε ό,τι λέμε και κάνουμε».

Ιερώνυμος σε Βούτση: Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους

Νωρίτερα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε διάλογο με αιχμές με τον πρόεδρο της Σώματος Νίκο Βούτση.

ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο πρόεδρος της Βουλής υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο στο γραφείο του, τον ξενάγησε στο γραφείο που έχει διαμορφωθεί από μικρασιάτες πρόσφυγες και του έδειξε το βιβλίο που του έχει στείλει για την συμμετοχή της Εκκλησίας στους δημοκρατικούς αγώνες.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Ιερώνυμος είπε την γνωστή φράση «των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν» και εκτίμησε ότι «το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους».

ΕΡΤ1

Ο κ. Βούτσης είπε ότι «είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί, συναποτελούμε ένα δένδρο με μεγάλες και βαθιές ρίζες. Είμαστε έκθετοι στη διεθνή συγκυρία. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν με λιγότερες προσδοκίες». 

Ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι όλοι τον ρωτούν που πάμε και συνέστησε «λιγότερες πικρίες, σύνεση και όχι βιαστικά βήματα».

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον επρόσωπο του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο και τον βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη, περνά μπροστά από τα έδρανα της κυβέρνησης, όπου βρίσκονται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή