Αντιμέτωπος με «ανοιχτά» μέτωπα εντός και εκτός ο Αλ. Τσίπρας

Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2016 13:41
UPD:16:14
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσιπρας (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Σε προσπάθεια να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα και να πέσουν οι τόνοι της δημόσιας αντιπαράθεσης έχει επιδοθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας με την επιστροφή του το περασμένο Σάββατο από τη Νέα Υόρκη. Για τον σκοπό αυτό είχε μπαράζ συναντήσεων όλη την εβδομάδα.

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας είδε στο Μαξίμου το σύνολο σχεδόν του υπουργικού συμβουλίου, ενώ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας συναντήθηκε με τους δύο από τους τέσσερις υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες (ο κ. Κυριακού απουσίαζε στο εξωτερικό και ο κ. Σαββίδης θα περάσει το κατώφλι του Μαξίμου από Δευτέρα), ενώ χθες την ώρα της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ πέρασε την πόρτα του κυβερνητικού μεγάρου ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Την περασμένη Τρίτη ο πρωθυπουργός συγκάλεσε διυπουργική για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ενώ μεθαύριο Δευτέρα στο Μαξίμου θα βρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θέμα και οι τοπικές αρχές της Λέσβου προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση στα νησιά κυρίως του Β. Αιγαίου.

Επίδειξη δύναμης από την εσωκομματική αντιπολίτευση

Την ίδια ώρα μια ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε από το Μαξίμου ως «προθέρμανση» εν όψει του συνεδρίου του κόμματος.

Η ανακοίνωση αφορούσε στις καταγγελίες για εξευτελισμό από τις Αστυνομικές Αρχές νεαρών που συνελήφθησαν κοντά στην περιοχή της Ομόνοιας και στην κατοχή τους βρέθηκαν ομοιώματα όπλων. Μετά από την ερώτηση που υπέβαλλαν στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα περισσότεροι από 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική γραμματεία του κόμματος στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «αστυνομική αυθαιρεσία, που ως φαίνεται, είναι διαρκής και υποσκάπτει συστηματικά τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός διαφορετικού κλίματος προς όφελος της προστασίας των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών». Μάλιστα σημειώνεται ότι «τέτοιες ενέργειες φαίνεται να βρίσκουν στήριξη σε ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ». Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε προσπάθεια από το Μαξίμου να αποφευχθεί η ανακοίνωση κάτι που δεν κατέστη δυνατόν.

Ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης φέρεται να θεωρεί εαυτόν «σάκο του μποξ» έχοντας από τη μία πλευρά συγκεκριμένες και καταδικαστέες νοοτροπίες εντός της αστυνομίας και από την άλλη κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον στοχοποιούν με κάθε ευκαιρία. Πολλώ δε μάλλον που πλησιάζει η ημερομηνία του συνεδρίου και η κόντρα στελεχών του πάλαι ποτέ ΣΥΝ με τα λεγόμενα «πασοκογενοί» στελέχη συνεχίζεται. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή