Συζήτηση για την Ελλάδα την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 15:15
UPD:15:16
REUTERS/VINCENT KESSLER
A- A A+

Συζήτηση για την κατάσταση στην Ελλάδα και το νέο ελληνικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τρίτη, παρουσία του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί εν όψει του κρίσιμου Eurogrοup της 10ης Οκτωβρίου και της προοπτικής έγκρισης της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Στο επίκεντρο θα βρεθούν η μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας, η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η προοπτική μελλοντικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το χρέος.

Η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ζητά το συντομότερο δυνατό συμφωνία στα μέτρα για το χρέος, τα οποία -όπως αναφέρει- αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

«Έπειτα από χρόνια κρίσης και βαθιάς ύφεσης η Ελλάδα αρχίζει και πάλι να ανακάμπτει. Στο πλαίσιο των τριών προγραμμάτων προσαρμογής, οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν σε ευρείες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η Ε.Ε. οφείλει να στηρίξει. Ωστόσο, η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας παραμένει αβέβαιη και δύσκολη για δεκαετίες. Ως εκ τούτου επείγει η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους», τονίζεται σε σχετική της ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή